Home » Klantcasus

Klantcasus

Cases Opdrachten Qstars IT

Heeft uw organisatie ook behoefte aan een nieuwe inrichting van de Opensource omgeving? Vraag nu een Innovatiescan aan via onderstaande knop

Universiteit Utrecht

Qstars IT heeft voor de Universiteit Utrecht een nieuwe architectuur geschreven voor de nieuw in te richten Openstack omgeving. Consultant Hans Schol heeft een prachtig stuk werk aangeleverd en het interne team bij de Universiteit begeleid en geadviseerd bij het gehele proces. Hierbij hoort ook een stukje awareness creëren door middel van een sessie voor Stakeholders. 

Wat is er gedaan?

Hans heeft het nieuwe platform bij de Universiteit ingericht waarbij de omgeving in elk detail is geautomatiseerd in zowel de inrichting als het gebruik. Het nieuwe platform is gebaseerd op Redhat Openstack, Redhat Cloudforms en Redhat Openshift. Deze producten vormen samen een private cloud die diensten als IAAS en PAAS biedt. De bibliotheek van de Universiteit Utrecht is hier als eerste op aangesloten.

Binnen deze Openstack tenant worden applicaties gerealiseerd die doormiddel van Heat/Cloudformation draaien en in diep detail worden geconfigureerd door een Puppet Enterprise omgeving. Ook wordt ci/cd  toegepast in combinatie met Puppet, Github Enterprise, Jenkins en Artifactory. Hierdoor wordt er ook binnen de applicaties geautomatiseerd in een OTAP omgeving.

Hans heeft vervolgens samen het het team van de Universiteit de implementatie verzorgd in de vorm van training en learning on the job. Wij kijken samen met de Universiteit erg positief terug op dit project en wensen hen veel plezier van de nieuwe omgeving.

Uitgevoerde Acties

Hieronder zijn een aantal van de uitgevoerde acties uitgelicht:

Openstack architectuur geschreven

Openshift architectuur geschreven

Automation Architectuur geschreven met Sattelite Server

Heat templates voor uitrol Openstack Overcloud

Begeleiding uitrol Openstack

Awareness sessies op verschillende niveau's

Implementatie Cloudforms

Implementatie Openshift

Inrichten dagelijks beheer(Nodes)

Ervaringen Universiteit Utrecht Met Qstars IT

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo. Nullam in lacus id lacus dictum accumsan nec id lectus. Nam eget condimm tortor. Cras eleifend viverra nibh, friilla mi port titorid. 

Contact